Get Adobe Flash player
ເຊີດຊູຄວາມສາມາດນຳພາຂອງຄະນະພັກ ເພີ່ມທະວີຄວາມສັກສິດຂອງການບໍລິຫານລັດ ເສີມຂະຫຍາຍປະຊາທິປະໄຕປະຊາຊົນ ເສີມສ້າງສັງຄົມສາມັກຄີປອງດອງ ປຸກລະດົມກຳລັງແຮງທົ່ວສັງຄົມ ພັດທະນານະຄອນຫຼວງວຽງຈັນ ໃຫ້ເປັນນະຄອນທີ່ໜ້າຢູ່ ແລະ ຍືນຍົງ !

36524141 604424566604172 7254967943614693376 n

    ການ​ເປີດ​ຂະ​ບວນ​ການ​ປັກ​ຫຼັກ​ໝາຍ​ເຂດ​ສະ­ຫງວນ​ທີ່​ດິນ​ກະ­ສິ­ກຳ ແລະການ​ປູກ​ເຂົ້າ​ຕາມ​ທິດ​ຫັນ​ເປັນ​ທັນ​ສະ­ໄໝ ແລະ ຫຼຸດ­ຜ່ອນ​ແຮງ​ງານ​ຊາວ­ນາຈັດ​ຂຶ້ນ​ວັນ​ທີ 29 ມິ­ຖຸ­ນາ 2018 ທີ່​ບ້ານ​ຖິ່ນ​ແທ່ນ ເມືອງ​ຫາດ​ຊາຍ​ຟອງນະ­ຄອນ ຫຼວງ​ວຽງ​ຈັນ (ນວ) ມີ​ທ່ານ ລຽນ ທິ​ແກ້ວ ລັດ­ຖະ­ມົນ­ຕີກະ­ຊວງ​ກະ­ສິ­ກຳ ແລະ ປ່າ­ໄມ້ ທ່ານ ແກ້ວ​ພິ­ລາ​ວັນ ອາ​ໄພ​ລາດຮອງ​ເຈົ້າ​ຄອງ​ນະ­ຄອນ­ຫຼວງ​ວຽງ​ຈັນ ມີ​ບັນ­ດາ​ທ່ານ​ເຈົ້າ­ເມືອງຫົວ­ໜ້າ​ກົມ ຫົວ­ໜ້າ​ພະ​ແນກ ຫົວ­ໜ້າ​ຫ້ອງ­ການ​ກະ­ສິ­ກຳ​ເມືອງ ຂະ­ແໜງ­ການສູນ ພະ­ນັກ­ງານ​ວິ­ຊາ​ການ ກຸ່ມ​ບ້ານ ອຳ­ນາດ​ການ​ປົກ­ຄອງ​ບ້ານພ້ອມ​ດ້ວຍ​ຊາວ​ກະ­ສິ­ກອນ​ເຂົ້າ​ຮ່ວມ

     ທ່ານ ຫຼ້າ​ສາຍ ນວນ​ທາ​ສິງ ຫົວ­ໜ້າ​ພະ​ແນກ​ກະ­ສິ­ກຳ ແລະ ປ່າ­ໄມ້ ນວກ່າວ​ວ່າ: ໂຄງ­ການ​ກຳ­ນົດ ແລະປັກ​ຫຼັກ​ໝາຍ​ເຂດ​ສະ­ຫງວນ​ເນື້ອ­ທີ່​ການ​ຜະ­ລິດ​ກະ­ສິ­ກຳຢູ່​ເມືອງ​ຫາຍ​ຊາຍ​ຟອງ ແມ່ນ​ໜຶ່ງ​ໃນ​ໂຄງ­ການ​ສົ່ງ­ເສີມ​ວິ­ຊາ​ການ ປະ­ຈຳ​ປີ2018 ຂອງ​ກົມ​ຄຸ້ມ​ຄອງ ແລະ ພັດ­ທະ­ນາ​ທີ່​ດິນ​ກະ­ສິ­ກຳ ຂອງ​ກະ­ຊວງ​ກະ­ສິ­ກຳແລະ ປ່າ­ໄມ້ ໃຫ້​ໄດ້​ປະ­ມານ 5.419 ເຮັກ­ຕາ ຢູ່ 33 ບ້ານຂອງ​ເມືອງ​ຫາດ​ຊາຍ​ຟອງ ແລະ ປະ­ມານ 1.050 ເຮັກ­ຕາ ຢູ່ 13 ບ້ານຂອງ​ເມືອງ​ໄຊ​ທາ­ນີ ນວ ເພື່ອ​ສ້າງ​ແຜນ​ເຂດ​ສະ­ຫງວນ​ທີ່​ດິນ​ກະ­ສິ­ກຳພ້ອມ​ທັງ​ການ​ເຮັດ​ບົດ​ບັນ­ທຶກ​ການ​ປັກ​ຫຼັກ​ໝາຍ ແລະລະ­ບຽບ​ການ​ຄຸ້ມ​ຄອງ​ທີ່​ດິນ​ກະ­ສິ­ກຳ​ຢູ່​ຂັ້ນ​ບ້ານ.

ສຳ­ລັບ​ໄລ­ຍະ​ແຕ່​ນີ້​ຮອດ​ປີ 2020 ນວຈະ​ສຸມ​ໃສ່​ປັກ​ຫຼັກ​ໝາຍ​ເຂດ​ສະ­ຫງວນ​ເນື້ອ­ທີ່​ດິນ​ກະ­ສິ­ກຳ ໃຫ້​ບັນ­ລຸ 73.089 ເຮັກ­ຕາ ແລະ ທີ່​ດິນ​ປ່າ­ໄມ້ 105.976 ເຮັກ­ຕາ ພ້ອມ​ກັນ​ນີ້ຈະ​ໄດ້​ຄົ້ນ­ຄວ້າ​ອອກ​ລະ­ບຽບ​ການ​ຂັ້ນ​ທ້ອງ­ຖິ່ນເພື່ອ​ຄຸ້ມ​ຄອງ​ນຳ​ໃຊ້​ທີ່​ດິນ​ກະ­ສິ­ກຳ ແລະ ປ່າ­ໄມ້ໃຫ້​ເກີດ​ປະ­ໂຫຍດ​ສູງ​ສຸດ.

     ການ​ປູກ​ເຂົ້າ​ເປັນ​ສິນ­ຄ້າ​ຕາມ​ທິດ​ຫັນ​ເປັນ​ອຸດ­ສາ­ຫະ­ກຳ​ທັນ​ສະ­ໄໝ ແລະຫຼຸດ­ຜ່ອນ​ແຮງ​ງານ​ຊາວ​ກະ­ສິ­ກອນເປັນ​ວຽກ​ງານ​ໜຶ່ງ​ທີ່​ນອນ​ໃນ​ແຜນ​ພັດ­ທະ­ນາ​ເສດ­ຖະ­ກິດ-ສັງ­ຄົມຂອງ​ຂະ­ແໜງ​ກະ­ສິ­ກຳ​ຂອງ ອົງ­ຄະ​ນະ​ພັກ ນວ ໂດຍ​ສະ­ເພາະມະ­ຕິ​ກອງ​ປະ­ຊຸມ​ໃຫຍ່ ຄັ້ງ​ທີ VI ອົງ­ຄະ​ນະ​ພັກ ນວໄດ້​ກຳ­ນົດ​ຕົວ​ເລກ​ຄາດ­ໝາຍ​ສູ້​ຊົນເພື່ອ​ຮັບ­ປະ­ກັນ​ຄວາມ​ໝັ້ນ­ຄົງ​ທາງ​ດ້ານ​ສະ­ບຽງ​ອາ­ຫານ​ຢ່າງ​ໜັກ​ແໜ້ນຮອດ​ປີ 2020 ຈະ​ສະ­ໜອງ​ເຂົ້າ​ກິນ​ໃຫ້​ສັງ­ຄົມ ສະ­ເລ່ຍ 250 ກິ​ໂລ​ຕໍ່​ຄົນ​ຕໍ່​ປີ ພືດ​ຜັກ 90 ກິ​ໂລ​ຕໍ່​ຄົນ​ຕໍ່​ປີ ໝາກ​ໄມ້​ສົດ 50 ກິ​ໂລ​ຕໍ່​ຄົນ​ຕໍ່​ປີ ສູ້​ຊົນ​ຜະ­ລິດ​ເຂົ້າ​ໃຫ້​ໄດ້ 355.800 ໂຕນ​ຕໍ່​ປີໃນ​ນັ້ນ ນາ­ປີ​ໃຫ້​ໄດ້ 247.200 ໂຕນ​ຕໍ່​ປີ ນາ­ແຊງ 108.600 ໂຕນ​ຕໍ່​ປີ.

ປະຕິທິນ

December 2018
S M T W T F S
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

ຄົ້ນຫາ

ຜູ້ເຂົ້າຢ້ຽມຊົມ

ຈຳນວນຜູ້ເຂົ້າຊົມມື້ນີ 47

ຈຳນວນຜູ້ເຂົ້າຊົມວານນີ້ 61

ຈຳນວນຜູ້ເຂົ້າຊົມອາທິດນີ້ 262

ຈຳນວນຜູ້ເຂົ້າຊົມເດືອນນີ້ 700

ຈຳນວນຜູ້ເຂົ້າຊົມທັງໝົດ 37929

Currently are 27 guests and no members online

ແຜນທີ່ນະຄອນຫຼວງວຽງຈັນ